Extra kosten na het krijgen van een kind

Er zijn veel mensen die kinderen krijgen. De kans is groot dat je dit weet, maar verplaats je eens in de situatie waarin deze mensen komen te staan. Er komt een kind, en dat betekent dat er veel aanpassingen gedaan moeten worden. Er moet een kinderkamer komen, er moet een ruimte komen om het kind te verschonen, er moet een bed en een wieg komen en daarnaast zijn er veel kleertjes nodig voor het kleine mensje. Alle kosten tellen snel bij elkaar op, zeker voor de mensen die nog niets voorbereid hadden op het moment dat de zwangerschap zich aankondigde. Hoe kun je hier nou het beste mee omgaan zodat het budget wel weer passend wordt?

Tweedehands spullen aanschaffen

We zijn geen fans van het aanschaffen van gebruikte spullen voor een kind. Kinderkleding moet een bepaalde kwaliteit hebben om zo veilig en goed te zijn voor de kinderen, maar er zijn wel degelijk benodigdheden die je gebruikt aan kunt schaffen. Een wieg, box of bed kan gemakkelijk gebruikt gekocht worden. Het is dan alleen een kwestie van goed schoonmaken van al het materiaal. Ook een autostoeltje kan gebruikt aangeschaft worden. Zorg er in dat geval wel voor dat deze aan de huidige eisen voldoet, zodat je deze ook kunt gebruiken. Daarnaast raden we aan om alle stof goed schoon te maken. Wanneer een klein kind ziek wordt, lopen de kosten nog veel verder op, en dit levert onwijs veel stress op.

Aankopen uitstellen of anders oplossen

Wat voor auto heb je op dit moment? De kans is ongeveer 30% dat je hier een kinderwagen, autostoeltje, vrouw en baby in mee kunt nemen. Je hebt een grotere auto nodig om ook nog tassen vol boodschappen mee te kunnen nemen. Daarom hebben veel nieuwe ouders een grotere wagen nodig, en een wasmachine die geschikt is voor de tientallen extra wassen die gedraaid moeten worden. Ook dit kun je alternatief oplossen. Door een Rosfinance financial lease te zoeken in plaats van het kopen van een nieuwe auto, kun je de kosten uitspreiden over een langere periode. Wasmachines kun je gebruikt kopen, of kopen met gespreide betaling, zodat ook hier de kosten over een veel langere periode uitgestreken worden. Voor een financial lease kun je overigens ook praten met je baas, de kans is aanwezig dat dit via het bedrijf geregeld kan worden namelijk.