Er gaat veel kapot wanneer je kleine kinderen hebt

Kleine kinderen zijn geweldig aan de ene kant, maar aan de andere kant is het een drama waar je als vader achteraan blijft lopen. Ze slopen een stoeltje, stoten hun hoofd tegen de schapjes die verhangen moeten worden, trappen een ruit in tijdens het voetballen en tijdens het spelen met de rammelaar landt die precies zo dat het laminaat een deuk krijgt. Ben je een jonge vader, dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat je genoeg gereedschap in huis hebt om te repareren wat er stuk gaat.

Preventieve middelen

Heb je kleine kinderen, ga dan eens op je knieƫn zitten en bekijk waar de kleintjes allemaal bij kunnen zonder te veel moeite te doen. Schappen, stopcontacten, bedradingen, alles kan kapot en alles is een potentieel gevaar. Daarom is het verstandig om preventief alvast aan de slag te gaan en de voorbereidingen te doen. Wanneer je de kinderen altijd een stap voor kunt blijven, is de kans groot dat de schade sterk mee zal vallen wanneer je eenmaal beginnen tijdens de tochten door het huis.

Telefoon repareren

Daarnaast is het verstandig om niets van waarde op tafel te laten liggen. Je zal niet de eerste zijn die naar iPhone repareren moet zoeken, of een nieuwe laptop nodig heeft omdat het kind dit bijzonder interessant vond, en daarna liet vallen. Ook hier geldt dat je gewoon eens in huis rond moet lopen om te kijken waar de kinderen precies bij kunnen. Overigens is het per definitie verstandig om alles van waarde van de tafel te halen, ook wanneer het nog een baby in huis betreft. Een baby kan namelijk bijzonder ver komen met het spugen, en dan kan een iPhone repareren ineens een bijzonder vies klusje worden. Stond er een laptop en heeft de baby over het toetsenbord gespuugd, dan is de kans groot dat de laptop niet meer te redden is.